فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 637

شکاف لب و کام چیست؟

یکی از نقص های شایع هنگام تولد، شکاف لب و شکاف کام است که از هر 700 نوزاده تازه متولد شده سالانه یکی مبتلا می شود ...

چهارمین نقص شایع در هنگام تولد در ایالات متحده، شکاف لب و شکاف کام است که سالانه از هر 700 نوزاد تازه متولد شده یکی مبتلاست. شکاف لب جدایی دو طرف لب است که معمولاً استخوان های فک بالا، لثه فوقانی یا هر دو را درگیر می کند. شکاف کام، شکافی در سقف دهان است که در آن دو طرف کام به درستی جوش نخورده یا بهم متصل نشده اند. شکاف لب و شکاف کام می تواند در یک طرف یا هر دو طرف ایجاد شود.

شکاف لب و کام چیست؟

از آنجا که شکاف لب و شکاف کام از بدو تولد مشهود است، بیشتر افراد برای رفع نقص در اوایل زندگی تحت عمل جراحی قرار می گیرند. با این حال، پیگیری اغلب بعد از جراحی برای درمان هرگونه تغییر شکل که هنوز پس از درمان اولیه وجود دارد، ضروری است. این موارد ممکن است شامل تغییر شکل لب و بینی و همچنین ناهنجاری های دندان و فک باشند.

جراحان دهان و فک و صورت (UCSF)، متخصص در ارزیابی و درمان مشکلات دندان ها و فک ناشی از شکاف لب یا کام هستند. با آموزش در هر دو روش جراحی و دندانپزشکی، متخصصان با بیماران بزرگسال کار می کنند تا رویکردی را که به بهترین وجه متناسب با نیاز های فردی است، شناسایی کنند. برنامه درمانی ممکن است شامل پیوند استخوان برای ایجاد ثبات برای لب، بینی و دهان در عین بهبود ظاهر زیبایی باشد. همچنین مجموعه ای از سیستم ها و روش های کاشت دندان را ارائه می دهند.

همچنین ببینید:

نوشیدن چای برای دندان ها چه فایده ای دارد ؟

علائم شکاف لب و کام ممکن است شامل موارد زیر باشند:

  • دندان های کج، بد شکل یا از دست رفته
  • ناهماهنگی دندان ها و فک
  • تغییر شکل فک بالا (فک بالا)
  • مشکلات گفتاری
  • فیستول اورونازال ترمیم نشده، شکافی بین دهان و حفره بینی است
  • شکاف آلوئولار، نقصی در استخوان پشتیبانی کننده دندان است

درمان های شکاف لب و کام

اگرچه پیوند استخوان بیشتر در کودکان زیر 10 سال انجام می شود، بزرگسالان نیز می توانند از این روش بهره مند شوند. پیوند استخوان در برجستگی دندانی فک فوقانی، که فک بالا نامیده می شود، اکنون روش درمانی استاندارد برای بیماران دارای شکاف صورت است. این روش شامل برداشتن مقدار کمی استخوان از یک مکان، معمولاً باسن، سر، دنده ها یا پا و قرار دادن آن در ناحیه شکاف نزدیک دندان است.

پیوند استخوان به این صورت انجام می شود:

  • پشتیبانی از لب و بینی و بهبود تقارن
  • ظاهری طبیعی تر ایجاد کرده و به پشته پایداری می بخشد
  • اگر شکافی در دو طرف وجود دارد، ثبات قسمت جلوی سقف دهان را بهبود می بخشد

پس از قرار دادن پیوند استخوان، ممکن است، دندان از دست رفته در ناحیه پیوند جایگزین شود. این امر با انتقال دندان های مجاور به داخل پیوند استخوان حاصل می شود. قرار دادن جایگزینی پروتز، که به آن پل دندانی نیز گفته می شود. یا قرار دادن یک کاشت استخوان

بستن جراحی فیستول های اورونازال

فیستول اورونازال حفره ای بین دهان و حفره بینی است. در بعضی موارد، فیستول ها پس از ترمیم اولیه شکاف کام عمداً رها شده و یا به دلیل عدم بهبود خوب در این ناحیه، ایجاد شده اند. فیستول از آنجا که به مواد داخل دهان مانند مایعات و غذا ها اجازه می دهد وارد حفره بینی شوند و منجر به عفونت شوند، می تواند مشکل ساز باشد. در موارد نادر، هنگامی که فیستول ها بسیار بزرگ می شوند، مشکلات گفتاری ایجاد می کنند.

با استفاده از بافت موضعی از سقف دهان، زبان یا گونه داخلی می توان بیشتر فیستول ها را با جراحی بست. پس از جراحی، ممکن است به مدت کوتاه اقامت در بیمارستان و همچنین رعایت محدودیت های غذایی برای دو تا سه هفته نیاز باشد.

ایمپلنت های Osseointegrated

بسیاری از افرادی که شکاف کام و لب دارند، یک یا چند دندان از دست رفته دارند. بعلاوه، دندان های آنها در مجاورت شکاف، اغلب کمبود استخوان نگهدارنده دارند. در این موارد، ایمپلنت های استخوان سازی یکپارچه ترین روش برای جایگزینی دندان های از دست رفته هستند.

ایمپلنت های دندانی تیتانیوم کوچک "لوازم جانبی" که به جای ریشه طبیعی از دندان است. جراح با استفاده از بی حسی موضعی آنها را به آرامی در استخوان شما کاشت می کند. سپس این ریشه های بسیار ریز تیتانیوم با ایمنی بیشتری نسبت به ریشه طبیعی به استخوان شما پیوند داده یا با آن ادغام می شوند. این ایمپلنت ها به عنوان "لنگر" برای دندان های مصنوعی دائمی ساخته می شوند، و به طور سفارشی طراحی شده اند تا با زیبایی صورت توسط متخصص دندانپزشکی در ترمیم و جایگزینی دندان ها مطابقت داشته باشند.

توجه: مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد. از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست.

منابع:

UCSF Health

دیدگاه تان را بنویسید

 

x